Egy újabb karácsonyi kézműves ötlet: levegőn száradó gyurma házilag!
Ebből a masszából egyszerűen készíthettek gyönyörű karácsonyi díszeket.
A tésztát nem nehéz elkészíteni, és csak egy napig kell száradni hagyni.

Szükségetek lesz:
- Kukoricakeményítő
- Szódabikarbóna
- Víz
- Mérőpohár
- Tapadásmentes serpenyő
- Fakanál, sodrófa
- Formák, hurkapálca

Arányok:
2 rész szódabikarbóna
1 rész kukoricakeményítő
1 és ¼ rész víz
Én egy kis csészét (200 ml) használtam, és 1 csésze szódabikarbónát, 1/2 csésze keményítőt és 3/4 csésze vizet tettem bele.
Öntsd a keményítőt és a szódabikarbónát a serpenyőbe, add hozzá a vizet, és keverd össze.


A folyadékot folyamatos keverés mellett enyhén melegítsd, amíg sűrűsödni nem kezd.

Amikor a szódabikarbóna már bugyogni kezd, és a folyadék tömör masszát kezd alkotni, vedd vissza a hőfokot, és melegítsd egy pillanatig, hogy a keverék elváljon a serpenyőtől.

Borítsd a még forró keveréket egy nyújtódeszkára vagy sütőpapírra, várj egy pillanatot, nehogy megégesd magad, és kezdj el dolgozni a keverékkel, amíg még forró.

Formázz a keverékből egy golyót, és nyújtsd sodrófával körülbelül 4 mm vastagságúra.
Most már kiszúrhatod! A díszeket többféleképpen díszítheted - sodrófával, gallyakkal,... és minden díszbe lyukat szúrhatsz egy nyárssal a felakasztáshoz. Ne halogasd a kiszúrást, a keverék hűlés közben megkeményedik.
Helyezd a díszeket sütőpapírra, és hagyd őket meleg helyen száradni másnapig.


Már csak annyi a dolgod, hogy leporold a szélein a morzsákat, átfűzz rajtuk egy zsinórt, és felakaszd őket.
Ha viszont szereted a színesebb díszeket, próbáld ki tempera festékekkel díszíteni őket a gyerekeiddel.

Osszátok meg velünk a saját díszeiteket Instagramon vagy Facebookon, küldjétek el nekünk üzenetben, hogy mi si megoszthassuk a többi követővel! :)
