-20% a kiválasztott fajátékokra! ✨Válassz a megjelölt fajátékok közül, tedd őket a kosárba, add meg a fabolvagyok20 kedvezménykódot, és már meg is van a 20% kedvezményed! ✨ Az akció 2024.04.28-ig vagy a készlet erejéig érvényes.
Vissza a boltba

Regisztráció

Montessori misszió

A MONTESSORI SZOBÁK KONCEPCIÓJA

montessori-gyerekszoba-fiuknak-kek

A koncepció Montessori Mária – orvos, pszichológus ismereteiből merít. Pedagógiai módszerei leginkább a gyerekotthonokban átélt praktikus tapasztalatain alapulnak. Megállapította, hogy az ingerszegény környezetben szenvednek a gyermekek.  Támogatta azt az elképzelést, hogy az érdeklődés legyen a tanulás és fejlődés hajtóereje. A szülők feladata olyan környezet létrehozása, amely felfedezésre ingerli a gyerekeket. A gyermek intuitív módon választja azt a tevékenységet, amely egy adott pillanatban a leginkább vonzza és leköti a figyelmét. A Montessori hozzáállás alapja a fizikai érzékelés és a gondolkodás összekapcsolása. Minél több érzékszervét használja a környezete felfedezéséhez, annál jobb. Kifejezetten fontos a motorikus aktivitás. Képzelje el például a digitális formában játszott játékokat - minden nagyon gyorsan történik, hatalmas mennyiségű benyomás jut a gyermek elméjébe, és a fizikai világhoz való egyetlen kapcsolat a kattintás. Montessori Mária szerint a kéz a szellem eszköze. A Montessori elemek lelassítanak a játék során, hogy összpontosítva egy adott tevékenységre, a tapintás és más érzékszervek segítségével ismerje meg a tárgyak kölcsönhatását. 

montessori-gyerekszoba-lanyoknak-rozsaszin

A Montessori pedagógia nem egy alternatív vagy kísérleti irány, a szerző egyszerűen csak a gyerekek természetes igényeiből merít. Komolyan vette azokat, és segíteni szerette volna a gyerekek önfejlődését. Egy gyermek mondata szólította meg: „Segíts, hogy magam megcsináljam!” Megfigyelte, hogy a gyerekek számára a saját felfedezések és sikerek a legnagyobb értékűek. Ennek alapján elkészítettük a Montessori szoba projektet. Itt egyesítettük ajánlatunkat egy összekapcsolt, értelmes egésszé, ahol az egyes elemek tökéletesen kiegészítik egymást. Alakítson ki a gyermekei számára egy olyan kis világot, ahol fokozatosan fejlődhetnek, és ennek köszönhetően nem vesznek majd el a „nagy világban”.

Most Önnek szeretnénk megmutatni ezt a világot, jöjjön velünk felfedezni: Otthonos, szervezett, biztonságos, ugyanakkor játékos és inspiráló – ilyennek képzelünk egy Montessori szobát. Egyesíti termékeink tiszta és funkcionális kialakítását az időntúli Montessori-megközelítés elemeivel

oko-novekvo-haziko-agy-montessori

ÖKO HOSSZABBÍTHATÓ HÁZIKÓ GYEREKÁGY

Az erős házikóban nem kell félni éjszaka …. Eredeti, fenyőfából készült viaszolt ágy, ágyrács és masszív ágykeret. Az állítható lábaknak köszönhetően akár 17 cm-rel is meghosszabbítható az ágy. A házikó alakzat biztonságos hatást kelt, és a tető többféle módon használható. Engedjen teret saját és gyermekei fantáziájának – saját készítésű fűzérrel díszítheti, fényekkel alakíthat ki esti égboltot, anyagot dobhat a tetőre, így egy otthonos kis kuckót varázsolhat, esetleg függőágyat vásárolhat rá… Rengeteg lehetőség van, kizárólag Önre bízzuk. 

 montessori-activity-board-haziko

Activity board

Az activity board játékok rendkívül változatosak. A csecsemőktől a kisiskolásokig mindenki megtalálja benne a magáét. Ezek a játékok stimulálják az aktivitást és a saját kezdeményezést. Itt a gyerekek maguk alakítják a játékok folyamatát egy olyan természetes ütemben, amelyben képesek lesznek feldolgozni az észleléseket, és ugyanakkor fejleszteni a gyakorlati élethez hasznos készségeket. Ebben a részben fő termékünk az interaktív táblákból álló házikók, amelyek lehetővé teszik, hogy valóban otthonra leljünk a tudás, a felfedezés és a kreativitás világában. Engedje, hogy gyermeke meghívja a saját kis kuckójába, és tegye élettel telivé a saját ötleteivel.

Montessori-szivarvany-hinta-termeszetes-anyagokbol

HINTA

A gyerekek imádják a mozgás új lehetőségeit – ki akarna csak járni, ha hintázhat, csúszhat vagy mászhat, nem? A hintát a maximális biztonság szem előtt tartásával tervezték - csak akkor fordulhat át, ha Ön azt akarja… hozzon létre belőle egy hidat, alagutat, mászókát, ülést, kerítést, asztalt, ha üzletre vagy színpadot, ha bábszínházat játszanak.

montessori-pikler-haromszog-elis-design

PIKLER-FÉLE HÁROMSZÖG

A gyerekek szertettel néznek a világra más perspektívából. Ez az innovatív mászóka lehetővé teszi számukra, hogy felmásszanak olyan magasra, amilyenre Ön szeretné, hisz a magasságot szabályozhatja azzal, hogy a lécet a létra különböző fokaira teszi. A gyermeke a léc egyik oldalán fel tud mászni, és ha megfordítja, akkor csúszdázhat. A háromszög összekapcsolható a Montessori hintával, így egy kis akadálypályát hozhat létre a szoba közepén. A háromszög egyszerűen összecsukható és tárolható az ágy alatti fiókban

gyerek-maszopark-montessori

LÉGY KREATÍV

A Montessori gyerekszoba alap koncepcióját díszítő elemekkel, játékokkal és textil kiegészítőkkel teheti még szebbé. Igyekszünk az üzletünk karakterét és egyéni stílusát létrehozni minden termékben, így könnyedén talál hasonló elemeket. Széles a választék, hogy mindenki találjon olyan termékeket, amelyek megfelelnek a gyermekei igényeinek. A gyermekeket életkoruk szerint vonhatja be a kiválasztásba. A Montessori hozzáállás már itt elkezdődhet – szabadon kiválaszthatom azt, ami nekem tetszik, egyidejűleg felelőségteljes feladat is, egy olyan környezet kialakítása, amelyben jól fogom magam érezni, és arra fogok törekedni, hogy mindig szebbé tegyem.