Vissza a boltba

Regisztráció

Montessori misszió

A MONTESSORI SZOBÁK KONCEPCIÓJA

montessori-gyerekszoba-fiuknak-kek

A koncepció Montessori Mária – orvos, pszichológus, ezen szakterületek első főiskolai végzetségű hölgye Olaszországban - ismereteiből merít. Pedagógiai módszerei leginkább a gyerekotthonokban átélt praktikus tapasztalatain alapulnak. Megállapította, hogy az ingerszegény környezetben szenvednek a gyermekek.  Támogatta azt az elképzelést, hogy az érdeklődés legyen a tanulás és fejlődés hajtóereje. A szülők feladata olyan környezet létrehozása, amely felfedezésre ingerli a gyerekeket. A gyermek intuitív módon választja azt a tevékenységet, amely egy adott pillanatban a leginkább vonzza és leköti a figyelmét. A Montessori hozzáállás alapja a fizikai érzékelés és a gondolkodás összekapcsolása. Minél több érzékszervét használja a környezete felfedezéséhez, annál jobb. Kifejezetten fontos a motorikus aktivitás. Képzelje el például a digitális formában játszott játékokat - minden nagyon gyorsan történik, hatalmas mennyiségű benyomás jut a gyermek elméjébe, és a fizikai világhoz való egyetlen kapcsolat a kattintás. Montessori Mária szerint a kéz a szellem eszköze. A Montessori elemek lelassítanak a játék során, hogy összpontosítva egy adott tevékenységre, a tapintás és más érzékszervek segítségével ismerje meg a tárgyak kölcsönhatását. 

montessori-gyerekszoba-lanyoknak-rozsaszin

A Montessori pedagógia nem egy alternatív vagy kísérleti irány, a szerző egyszerűen csak a gyerekek természetes igényeiből merít. Komolyan vette azokat, és segíteni szerette volna a gyerekek önfejlődését. Egy gyermek mondata szólította meg: „Segíts, hogy magam megcsináljam!” Megfigyelte, hogy a gyerekek számára a saját felfedezések és sikerek a legnagyobb értékűek. Ennek alapján elkészítettük a Montessori szoba projektet. Itt egyesítettük ajánlatunkat egy összekapcsolt, értelmes egésszé, ahol az egyes elemek tökéletesen kiegészítik egymást. Alakítson ki a gyermekei számára egy olyan kis világot, ahol fokozatosan fejlődhetnek, és ennek köszönhetően nem vesznek majd el a „nagy világban”.

Most Önnek szeretnénk megmutatni ezt a világot, jöjjön velünk felfedezni: Otthonos, szervezett, biztonságos, ugyanakkor játékos és inspiráló – ilyennek képzelünk egy Montessori szobát. Egyesíti termékeink tiszta és funkcionális kialakítását az időntúli Montessori-megközelítés elemeivel

oko-novekvo-haziko-agy-montessori

ÖKO HOSSZABBÍTHATÓ HÁZIKÓ GYEREKÁGY

Az erős házikóban nem kell félni éjszaka …. Eredeti, fenyőfából készült viaszolt ágy, ágyrács és masszív ágykeret. Az állítható lábaknak köszönhetően akár 17 cm-rel is meghosszabbítható az ágy. A házikó alakzat biztonságos hatást kelt, és a tető többféle módon használható. Engedjen teret saját és gyermekei fantáziájának – saját készítésű fűzérrel díszítheti, fényekkel alakíthat ki esti égboltot, anyagot dobhat a tetőre, így egy otthonos kis kuckót varázsolhat, esetleg függőágyat vásárolhat rá… Rengeteg lehetőség van, kizárólag Önre bízzuk. 

 montessori-activity-board-haziko

Activity board

Az activity board játékok rendkívül változatosak. A csecsemőktől a kisiskolásokig mindenki megtalálja benne a magáét. Ezek a játékok stimulálják az aktivitást és a saját kezdeményezést. Itt a gyerekek maguk alakítják a játékok folyamatát egy olyan természetes ütemben, amelyben képesek lesznek feldolgozni az észleléseket, és ugyanakkor fejleszteni a gyakorlati élethez hasznos készségeket. Ebben a részben fő termékünk az interaktív táblákból álló házikók, amelyek lehetővé teszik, hogy valóban otthonra leljünk a tudás, a felfedezés és a kreativitás világában. Engedje, hogy gyermeke meghívja a saját kis kuckójába, és tegye élettel telivé a saját ötleteivel.

Montessori-szivarvany-hinta-termeszetes-anyagokbol

HINTA

A gyerekek imádják a mozgás új lehetőségeit – ki akarna csak járni, ha hintázhat, csúszhat vagy mászhat, nem? A hintát a maximális biztonság szem előtt tartásával tervezték - csak akkor fordulhat át, ha Ön azt akarja… hozzon létre belőle egy hidat, alagutat, mászókát, ülést, kerítést, asztalt, ha üzletre vagy színpadot, ha bábszínházat játszanak.

montessori-pikler-haromszog-elis-design

PIKLER HÁROMSZÖG

A gyerekek szertettel néznek a világra más perspektívából. Ez az innovatív mászóka lehetővé teszi számukra, hogy felmásszanak olyan magasra, amilyenre Ön szeretné, hisz a magasságot szabályozhatja azzal, hogy a lécet a létra különböző fokaira teszi. A gyermeke a léc egyik oldalán fel tud mászni, és ha megfordítja, akkor csúszdázhat. A háromszög összekapcsolható a Montessori hintával, így egy kis akadálypályát hozhat létre a szoba közepén. A háromszög egyszerűen összecsukható és tárolható az ágy alatti fiókban

gyerek-maszopark-montessori

LEGYEN KREATÍV

A Montessori gyerekszoba alap koncepcióját díszítő elemekkel, játékokkal és textil kiegészítőkkel teheti még szebbé. Igyekszünk az üzletünk karakterét és egyéni stílusát létrehozni minden termékben, így könnyedén talál hasonló elemeket. Széles a választék, hogy mindenki találjon olyan termékeket, amelyek megfelelnek a gyermekei igényeinek. A gyermekeket életkoruk szerint vonhatja be a kiválasztásba. A Montessori hozzáállás már itt elkezdődhet – szabadon kiválaszthatom azt, ami nekem tetszik, egyidejűleg felelőségteljes feladat is, egy olyan környezet kialakítása, amelyben jól fogom magam érezni, és arra fogok törekedni, hogy mindig szebbé tegyem. 

 

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés